dilluns, 12 de novembre del 2012

SAE. Cursa d’orientació: Baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat



Bon dia!



La primera activitat de la SAE va ser una cursa d’orientació que vam fer en grups de vuit, deu persones.
Cada grup tenia un mapa que ens havia donat el professor, Juanjo, amb diferents fotos del recorregut que havíem de seguir. L’objectiu era que finalment tots els grups ens trobéssim al Pi del Xandri, on ens havíem de fer una fotografia de grup i enviar-la al professor.


La sortida començava a les 12:30 hores i tenia una durada aproximada de tres hores, però es va allargar cap a cinc hores. Els grups anaven sortint amb una distància de temps de 10 minuts.
La sortida va estar molt interessant i divertida. Aquesta activitat fomenta la col·laboració, la comunicació i el treball en equip.
Amb aquesta sortida vam aprendre la importància de preparar sortides per a nens i nenes d’educació infantil, tota la preparació prèvia que hi ha tant del professor per organitzar-la, com pels infants ( explicar on anirem, que farem, que trobaran, que hauran de fer...) i sempre s’han de preparar sortides amb un objectiu marcat que volem que els infants assoleixin.





Des de l’àmbit d’Educació Física, sobretot sortides a l’aire lliure a la natura, com pot ser aquest cas a la muntanya, ajuda als infants a desenvolupar les capacitats perceptiu-motrius, les capacitats condicionals i a l’adquisició d’habilitats motrius. Això ajuda al desenvolupament integral de l’ infant , ja que adquireix vocabulari, respecte a la natura, fomenta la relació amb els seus companys,...


Per últim sempre ha d’haver-hi una avaluació que normalment es farà a la classe i es pot fer de manera de comentari o dibuix, que els nens i nenes expliquen el que han fet, que els hi ha agradat, que no els hi ha agradat, que han vist,etc.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada