dilluns, 8 d’octubre del 2012

Usos educatius dels blogs


Bona tarda nois i noies !

Aquesta tarda a classe de GTIC, hem parlat sobre el llibre "Usos educactius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents", el qual haviem de portar llegit.

   

Durant la lectura d'aquest llibre, m'he adonat de que els blogs tenen un valor educatiu, ja que fins ara no havia fet servir cap blog i imaginava que la seva finalitat era lúdica i d'entreteniment. He pogut comprovar que els blogs són molt útils i eines educatives importants.

Si pensaveu com jo, aconsello que feu una ullada a aquest llibre i descubrireu tot un món relacionat amb els blogs.



A continuació deixaré unes quantes definicions que em sembla que s'han de tenir clares per començar a treballar en aquest món dels blogs. Les trobem en aquest llibre.

BLOG: segons Orihuela, és un lloc web compost per entrades organitzades mitjançant cronologia inversa, actualització freqüent i estil personal i informal.

BLOGROLL o LLISTA DE BLOGS: és un menú que es mostra a la portada del blog en què apareix llista d'enllaços que l'autor d'un blog recomana.

COMENTARI: els comentaris d'un blog són el motor d' interactivitat entre l'autor i el lector, ajudarà a crear coneixement i rebre feedback.

ENLLAÇ PERMANENT (permalink): el blog està basat en seguit d'articles, però cada article té una pàgina independent amb una direcció específica per poder enllaçar-la i recuperar-la fàcilment.

ETIQUETES I CATEGORIES: són elements que faciliten l'organització i identificació dels continguts.

PING: és el sistema que s'utilitza per difondre els nostres articles. Es tracta d'enviar un avís a directoris de blogs, on van apareixent els títols dels últims articles publicats a la blogosfera.

PLUGIN o widget: són complements que permeten ampliar les possibilitats pròpies d'una plataforma.

POST: article o entrada, el cos de contingut que forma el blog.

RETROENLLAÇOS: quan en un blog es fa referència a un article publicat en un altre blog.

RSS, feed o sindicació: la sindicació a través d'RSS és la nova forma d'accedir a la informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts enviïn avisos d'actualització a l'usuari.


Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada